TADY se dozvíte KDE nakupuji a spoustu dalších informací o second handech!

středa 22. února 2012

Mega článek o second handech!

 

Tady je ten očekávaný článek o second handech, které navštěvuji. Na úvod chci říct jednu věc: Doufám, že po tomto článku, už se mě nikdo nebude ptát, kde nakupuji:D A to hlavně z tohoto důvodu, který bych moc ráda, abyste si vzaly k srdci:
Kabelka Lastero:Pořizovací cena je asi 1000Kč-v sh za 60Kč

Když jdete nakupovat do sekáče, většinou vůbec nezáleží na tom, do jakého jdete, abyste tam ulovili super kousky! Chápu, že to tak vypadá, když napíšu, že jsem byla v sekáči, kde jsem jednou koupila sako od támhletoho návrhře a kabelku z tohohle butiku, ale věřte mi, že jít do "dobrého sekáče" nestačí. Musíte mít také jakýsi "hrabací talent". Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Nespočtukrát jsem vyrazila do sekáče s nějakou kamarádkou/mamkou/tetou/.. nakoupila si tam luxusní oblečení a ony odcházely s jednou ušmudlanou věcí...(a nepište mi, že to bylo pro to, že jsem jim to všechno vzala!:D) Tak to párkrát bylo i když jsem do svého oblíbeného obchodu někoho poslala- přišel s prázdnou a nechápal, jak jsem tam mohla kdy něco objevit... Takže je to jen o tom hledat, hrabat, .. a najít.
Jak vlastně hrabat?
:D vtipná otázka, ale skutečně existuje něco, jako návod, jak najít nejlepší kousky. Sami víte, že oblečení na ramínku vypadá často úplně jinak, než když si ho vezmete na sebe. To znamená, že i kalhoty od Diora mohou ležet v rohu second handu ušmudlané a zmačkané a vy byste si jich normálně nevšimli/štítili se jich vůbec dotknout.. No, u takových věcí ale občas stojí za to ten odpor překonat a podívat se, co zapomenutého v tom rohu leží. Za oplátku Vás pak dost možná zaplaví vlna štěstí:)

Asi všichni víte,že když jdete nakupovat do sekáče, nemůžete tam jít s tím, že "potřebuju tu halenku, co jsem viděla na asosu! Aby měla aspoň stejný vzor..!" apod. Nechodí se tam pro nic konkrétního. Když si tam pro to půjdete, budete s největší pravděpodobností zklamané. Až tedy budete stát před regálem/věšákem/hromadou oblečení vybírejte prostě podle toho, co Vás jenom trochu zaujme-materiál, barva, vzor, střih, ... Naberte si kupu těhlech věcí a až pak se koukněte, co jste vlastně získali. V klidu. A jestli to není Vaše velikost/má dírku/..? Tak co třeba to doma trošku upravit? Za pár korun se to určitě vyplatí! Kalhoty můžete ustřihnout na kraťasy, aplikaci na halence ostříhat a použít na výrobu šperků, u velkého trika můžete ustřihnout rukávy, nebo opásat ho páskem nebo kšandami, .. Existuje nespočet možností, co s takovými věmi udělat. Hrajte si!

Kde nakupuji?
Jsem z Královehradeckého kraje, takže prakticky po všech městech v kraji. Hlavně v Hradci Králové. Tady mám nejoblíbenější Norský sekáč na Benešovce(chodí tam i Teruna), ale nejvíc vždycky pořídím v second handech, které bývají tak 1-2x do měsíce (na Střelnici). I když nejste z HK, sledujte i ve Vašem městě plakáty, které na tyto second handy upozorňují! Jedná se o firmy jako Elegant style, ETCIMEX, Andyho trhy, apod.  Kdo to máte blízko do Nymburka, určitě si udělejte výlet první pondělí v měsíci! Na náměstí se koná výprodej oděvů z Anglie a dámy a pánové-to je RÁJ!:D škoda, že to mám tak daleko:( Podobný second hand by měl být (co mám echo od kamarádky) také v Ústí nad Labem.

Co doporučuji především?
Udělejte si výlet do menších měst ve Vašem okolí!
Já jezdím do Hronova, Jaroměře, Červeného Kostelce, České Skalice, .. To jsou všechno města asi 20 minut od mého bydliště a mají pár tisíc obyvatel.. Jejich hrabáky sice nevyhlížejí nijak úžasně( věšinou jsou bez výlohy, staré obchůdky ještě z dob socialismu), ale věřte že tam se ukrývají největší poklady, protože vesničené bývají ve většině případů v módě neznalí a to nejlepší Vám tam nechají. Jo a podle své zkušenosti-je to taky tím, že ve velkých městech jsou pracovníci second handů, kteří už se přeci jen v těch značkách trochu vyznají, takže když vybalují nové zboží, samozřejmě (a bohužel) si dají ty nejlepší věci stranou.

..a teď odpověď na otázku, která mi často chodí:
Co nejlepšího jsi vyhrabala?
Největší radost mám asi z kabelky Hermés, saka od Karla Lagerfelda, kostýmku Gucci, saka Valentino, sukně Lanvin, úplně nové sukně Cimarron atd..
.. když nakupujete v sekáčích často, tak takové značky jako Esprit, Tommy Hilfiger, Mexx, s´Oliver, GAP, Gant, apod. Vám začnou připadat celkem běžné.
V sekáčích se však nejvíc setkávám se značkami jako HM, Benetton, Vero moda, Betty Berkley, a pak jsou to z většiny různé německé značky..

Tady se nabízí otázka, jestli je vždy všechno oblečení originální?
Odpovím Vám rovnou-není. Tady právě hraje roli materiál, propracování apod. Takže u toho, co kupuji si dávám vždy sakra pozor, jestli to není fake a musím se pochlubit, že už se mi to daří docela rozeznat (ale samozřejmě ne vždy). Není žádným tajemstvím, že Naše babičky a maminky si na obyčejné konfekční oblečení přišívaly cedulky s logy známých návrhářů.. Takže až příště narazíte na trench Burberry a budete skákat radostí, tak se nejdřív podívejte, jestli náhodou nebyl "made in China" a jestli se mu švy nerozjíždějí až za roh obchodu, ...(přesně na takový jsem narazila v jednom sh v Červeném Kostelci), kde jsem pak ale pořídila zmiňovaný dámský kostýmek Gucci a kamarádka dvě pánská saka Dolce a Gabbana(a to už jsou 100% originály).
Tady jeden odkaz pro pražáky:
http://second-hand-textil.cz/cz/?utm_source=Adwords&utm_medium=PPC&utm_campaign=Second_Hand

Pokud máte nějaké dalš dotazy, pište prosím do komentářů!
A teď Vy! Pochlubte se se svými úlovky! A nakupujete v second handech často a rádi? Ostatní určitě ocení další typy na konkrétní obchody ve Vašem městě.. :)

A nakonec, jako bonus, pár nových kousků:
Tommy Hilfiger


Vero moda



 ps: Určitě tady nepíšu, že jsem nějaký velký expert na nakupování v second handech, ale je to můj veliký koníček!.)

24 komentářů:

  1. musím souhlasit - nejdůležitější je hrabání! Jinak skvělý článek!

    OdpovědětVymazat
  2. perfektní kousky!! u nás máme sekáče tři a občas tam i člověk něco najde. příští týden ale navštívím Prahu a tam vezmu sekáče útokem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvěle napsaný článek! Musím říct, že mě tvoje články o úlovcích ze sekáče strašně baví, bude to asi tím, že mám podobnou úchylku a vždycky koukám,co novýho jsi získala a hlavně za jakou směšnou cenu;) Ve městě,kde pracuji (Letohrad ve východních čechách,strašně malinké městečko) má jedna paní dva sekáče,kde se dají sehnat úplně úžasné kousky za super ceny. A hlavně jsem tam kolikrát našla ještě úplně nové věci s cedulkama a nebo sice "staré" věci,ale myslím,že nebyly nikdy nošené, protože ta kvalita materiálů a neopotřebení bylo úžasné.Vypěstovala jsem si na ty dva sekáče úplnou závislot,chodím tam vždycky v polední pauze a protože mám přesně stejný hrabací talent jako ty,vyhrabu si vždycky úžasné kousky a kolegyně pak kouká,protože ona nemá třeba vůbec nic.Je taky pravda,že na menších městech se lidé většinou neorientují ve značkách,takže já vždycky ukořistím nějakou skvělou značkovou věc za pár babek.Měla jsem několikrát štěstí i na úplně nové nenošené kožené boty,které by mě nové vyšly tak na dva tisíce a výš.Je toúžasný adrenalin a hlavně baví,jak mě pak neznalí lidé obdivují,jak pěkně chodím oblékaná a že jsem celá sladěná-kdyby chudáci věděli,že jsem kolikrát oblečená ve věcech ze sekáče ;) Určitě pokračuj s vkládáním nových přírůstků,můžu se pak aspoň radovat s tebou. Totiž přesně vím,jak úžasnej pocit dokáže člověk mít z parádního úlovku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Katy , super článek a parádní kousky :-))) !Já mám stejnou sekáčovou nemoc,chodím si tam zlepšovat náladu.Tady u Prahy je to sice trochu dražší než u Vás,ale dají se taky vyhrabat nádherný kousky.Škoda, že nemám blog zaměřený na modu, měla bych pořád co fotit.Dneska akorát přišel balíček z Unimody (eshop)- svetr Ralph Lauren, cena 124 kč- v posledním týdnu ve slevě z 480 kč, na netu 146 dolarů http://www.ebay.com/itm/Ralph-Lauren-Polo-CABLE-Knit-XL-Shawl-Button-Pullover-Sweater-V-Neck-Womens-Red-/150523909161?pt=US_CSA_WC_Sweaters&hash=item230bec9429. Takové kupy fakt miluju.Musím napsat , že mě ty sekáče dost poznamenaly.V obchodě už je mi líto vyhodit tisíce na oblečení, když vím , že ještě lepší a kvalitnější oblečení, šálky a kabelky seženu za hubičku.Takže do normálních obchodů většinou chodím jen pro boty, spodní prádlo, tílka, doplňky apd...a taky omakat si materiály !V sekáči už potom poznám (aspoň si to myslím) vlnu, hedvábí apd. i bez cedulek.Lidi vůbec nekoukají na složení oblečení.Vezmou si svetřík polyester, že má hezký obrázek a vůbec si nevšimnou , že vedle je nááádherný svetr z kašmíru.Je to prostě adrenalin :-)Určitě bych mohla utrácet jako divá někde v normálním obchodě,ale tohle dobrodrůžo mě strašně baví.Už se těším na další tvoje úlovky !!Jana

    OdpovědětVymazat
  5. kdysi jsem chodila hodně, teď už tak jednou do měsíce, protože bydlím v Praze a tady mě to nebaví... takže jen,když dojedu domů :) Největší úlovky mám dvě saka- Givenchy a Armani, nejkrásnější, nestárnoucí střihy a bezchybné provedení :)

    OdpovědětVymazat
  6. ten prvni svetr je fakt dobry kup

    OdpovědětVymazat
  7. Článek super, bohužel nemám hrabací talent a ani mě to nebaví hodiny hledat, když je to většinou nakonec k ničemu:-(
    Ale prostě nemůžu uvěřit tomu, že jsi v sekáči našla pravou Hermes??!!!

    OdpovědětVymazat
  8. U nás ve městě je asi tak 5 až 6 sekáčů do jednoho chodím snad každý den tam mají největší výběr ale nejsou to takové lidové ceny jako u tebe. Nejlevnější tam bývají tílka od 40kč pákrát už jsem si tam koupila nějaké šaty, jeany, hodně sukně, občas i mikinu. Dneska jsem po dlouhé době zavítala do malinkého sekáče asi 6x6 metrů (byla jsem tam jen já a prodavačka) a já nemám ráda takové to ticho kdy tě prodávající sleduje ale i přesto jsem tam vyhrabala béžový kabátek s visačkou za 280Kč chvilku jsem se kroutila před zrcadlem a v duchu počítala jestli si to můžu dovolit(ne že by to bylo tak drahé, ale výdaje teď jsou větší a tak musím vše dvakrát promyslet) nakonec jsem si ho vzala a paní mi oznámila že mají tenhle týden akci a na vše je ještě 50% sleva! V sekáči a slevy - paráda. Je můj za 140Kč - a teď koukám že je to docela dlouhej komentář, takže asi sesmolím něco o svém úlovku i na svůj blog :-D Jinak tvoje SH ulovky miluju a plánuju se zajet podívat s kamarádkou na místo z odkazu :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek, nemám moc zkušenosti s nakupování v sekáčích, ale nadchla jsi mě, zkusím se podívat v mém okolí, snad něco najdu, přeju plno dalších úlovků!
    http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektní článek! Nakupování v sekáčích miluju, chodím u nás v Praze do Textile housu, mají několik poboček po celém městě. Vždy ke konci měsíce mívají akce - např. vše za 70, 40 a nakonec za 20. Chodím tam samozřejmě i mimo tyto akce a nikdy neodejdu s prázdnou. Zatím nejlepší úlovky jsou asi kabelky Carpisa, Prada (o originálu by se samozřejmě dalo pochybovat, ale nechte ji tam, že jo ;-)), svetry Tommy Hilfiger a spoustu dalších pěných věcí. Přítel o mé úchylce ví, ale někdy svůj nákup tajím a o nových věcech tvrdím, že už je mám přece dávno :-D, protože jsem schopná to někdy opravdu přehnat. Proto by mě zajímalo, co na tvůj koníček říká třeba přítel nebo vaši? Jinak tvůj blog mě moc baví, a i přesto, že již delší dobu nepatřím mezi dvacetileté, tak zde kolikrát najdu mnohem zajímavější čtení než kdykoliv jinde :-) Měj se moc hezky a ať se stále daří (a nejen v sekáčích). Hanka

    OdpovědětVymazat
  11. Mockrát Vám děkuju za komentáře! Je hrozně zajímavé číst si, jak to máte s nákupy v sekáčích vy, kam chodíte, co jste objevily a nakoupily, ... A jsem moc ráda, že se Vám můj blog a články o tom, co jsem pořídila zase já líbí!:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Katy, super článek! moc se mi líbí tvůj blog, trpím podobnou vášní k second handům :) prosím tě, nevíš od kolika hodin probíhá ten výprodej oblečení v Nymburku? děkuji moc :) Ivča

    OdpovědětVymazat
  13. Takové nakupování závidím!:))
    http://ilove-eff.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. miluji je ano je to o hrabaní:-) dopracoval jsem to k tomu ze uz nakupuju dalsim dvoum lidem neb oni ten hrabaci talent nemaji :-)

    chystam se zalozit jeste pridruzeny bazarek k memu blogu tak jestli chces hod oko :-)
    http://barbuchachacha.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  15. Super článek!! Já chodím taky nejradši na Střelák nebo taky tam u Ulricháku - je to ten druhý roh, než kde je mlíčňák - dřív tam bylo knihkupectví Albatros jestli víš. Tam vždycky objevím nejlepší věci! Ten naproti mě moc nenadchnul, je to tam drahý a divný:D

    OdpovědětVymazat
  16. ahojda, ja jsem z prave z Jaromere...trpim stejnou sekacovou uchylkou:) a musim rict, ze jsem take obdarena talentem:) chodim take do Andy a Etcimexu a vsech dalsich..oblibene mam prave i v HK, ale je pravda, ze tam jsou ty veci uz drazsi, ptze vedi...ted se desim toho, ze zacnu pracovat a nebudu moct byt vzdy v pondeli hned v devet rano pri otevirani tech Andy trhu..je mi ouvej, kdyz si predstavim, kolik veci mi utece:( k tem cenam...uz dlouho jsem nekoupila nic za deset korun..teda jo, ted naposledy v Andy takovy hezky satek, ktery se chystam nosit ve vlasech..ten byl za osm kacek, ale jinak vylozene obleceni stoji teda tak od triceti vys..samozrejme stale je to v pohode:) ale casto toho mam hodne, tak se to nacita..ted jsem se byla za uspesne magisterske statnice odmenit relaxem po sekacich v HK a nakoupila jsem toho spoustu:) samozrejme vse znackove a ve vyborne kvalite..uz nakupuju vyberove:) sekacum zdar!

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj :) můžu se zeptat na ty sekáše v HK? kde je to nejlepší?

    OdpovědětVymazat
  18. ahoj, právě sem se přidala na tvůj blog, protože sem taky SH maniac :D Kdyby si už to psaníčko z BSK nechtěla ráda se ho ujmu klidně za víííííc než si ho pořídila ty :)

    OdpovědětVymazat
  19. Mohu celkem doporučit second hand v Holicích na náměstí vchodem do dvora vedle finančního úřadu. Je tam tak od května, vše pěkně uspořádané. Dle mého názoru je vše minimálně nošené a vypadá velmi hezky. Šel jsem tam pro manžestráky, ty bohužel majitelka neměla. Takže jsem si odnesl rifle Levis Strauss a WD (160+80 Kč), mikinu (50 Kč), polo triko (bez knoflíčků, za 40 Kč). Maximální spokojenost. Dámský sortiment jsem neprobíral, výběr je zde ale větší. Ještě že mají otevřeno v sobotu dopoledne, přes pracovní týden to prostě nestíhám.

    OdpovědětVymazat
  20. NEJLEPŠÍ SECOND HAND JE V JAROMĚŘI,VIDĚLA JSEM JICH UŽ HODNĚ...JE TO MOJE HOBY - HOUBAŘIT V SEKÁČI. UŽ MŮJ TÁTA ŘÍKAL, NAKOUPIT DRAHO UMÍ KAŽDÝ BLBEC...TENTO KOUZELNÝ SECOND HAND JE VE SMĚRU Z HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍMO NA VÝPADOVCE NA NÁCHOD. MŮŽETE HO ALE LEHCE PŘEHLÉDNOUT, ZBYSTŘETE POZORNOST, KDYŽ UVIDÍTE MALÝ KOSTEL PO PRAVÉ STRANĚ - SEKÁČ JE PŘÍMO PŘES ULICI. BEZ PROBLÉMU ZAPARKUJETE PŘÍMO PŘED VCHODEM, NEBO VŠUDE V OKOLÍ. STOJÍ ZA NÁVŠTĚVU, NAŠLA JSEM I JEJICH INTERNETOVÉ STRÁNKY, stačí zadat SECONDHAND JAROMĚŘ. Zdravím všechny stejně postižené kluky i holky Veronika

    ,

    OdpovědětVymazat
  21. nejlepší seconhand je u nás v dobrušce :-D

    píšou to dkokonce i v novinách:
    http://www.novinky.cz/zena/styl/96116-nakupovani-v-second-handech-je-stale-velmi-popularni.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj o sekáči v Dobrušce jsem už slyšela.zajímalo by mě kde přesně ten sekáč je..děkuji

      Vymazat
    2. Taky jsem náhodou narazila na ten Jaroměřský sekáč, je totiž přímo na hlavním tahu, když jedu do Polska. Nevěřila jsem svým očím, vonělo to tam po nějakých příjemných vonných tyčinkách, žádný sekáčový odér, žádná přehrabovačka v odporných špinavých věcech, ale vše srovnáno dle velikostí,milá obsluha, byla jsem mile překvapena, taková úroveň u nás v Praze by byla za úplně jiné ceny. Vřele doporučují Karolína

      Vymazat