TADY se dozvíte KDE nakupuji a spoustu dalších informací o second handech!

středa 29. února 2012

Trochu jiné nákupy

Výhodou toho, když nakupujete v sekáčích, je samozřejmě také to, že ušetříte opravdu spoustu peněz. Díky tomu si pak můžete dopřát čas od času i pořádné nákupy v kamenných obchodech, na které by normálně nebyly finance..


 Nakoupila jsem triko Replay, tílko Diesel, svetřík s krátkými rukávy HM, objednala si z hudebního obchodu triko Rolling Stones a Beatles(vím, že za to mě jedna osoba bude pravděpodobně nenávidět, nicméně si za to může sama , protože mě tím nakazila a vlastně mě stejně nenávidí už od minule, takže zkrátka zdravím M, že ji mám moc ráda:))
 Bundu Esprit a hnědou tuniku 1060 clothes. A nebyla bych to já, abych nakonec přeci jen nevybrala něco ve slevách: na tyhle boty v Tescu jsem koukala už dlouho a teď neodolala a koupila je zlevněné z 550CZK na asi 170CZK. Podobné jsem měla asi před třemi lety a byly to ty nejlepší a nejpraktičtější boty, takže už se těším, až je zase obuju!

pozn.: Jsem si jistá, že většina z Vás mě prokoukla:P Z těchto věcí je z originálního obchodu pouze tunika 1060 clothes (mimochodem taky ve slevě) a boty. Jinak stálo vše ostatní 10-30 CZK!:)
Tak se přiznejte-kdo mi věřil a kdo mě měl prokouknutou hned od začátku?.)Poznali (by)ste, že je to ze sekáče?

pondělí 27. února 2012

pleasure

 Dnes report z jednoho hezkého dolopoledne, které jsem si udělala. Prošla jsem si jeden second hand, jeden bazar a jednu drogerii a udělala si radost několika maličkostmi. Chci Vám ukázat, co to bylo..


V sekáči jsem si pořídila konečně perfektně padnoucí jeany.Trochu jsem teď zhubla, takže všechny kalhoty mi začaly být velké. Byl skvělý poct si kupovat menší kalhoty:) Vybrala jsem si tyhle od GAP, které jsou jako dělané na moje nohy.
Aby bylo jasné, že zákon schválnosti stále perfektně funguje stalo se mi tohle: Asi před týdnem jsem se domluvila s Joll, že mi koupí a pošle hair cuff z HM. Zlatý. V životě na takovou věc nenarazíte, ale zrovna, to dopoledne po tom, co mi večer napsala, že už ho má koupený a bude ho posílat, jsem jeden takový našla v bazaru asi za 5Kč!!! Paráda,ne?!:)) grrrrrrrrrrrr!!



 Nakonec jsem si ještě v tom samém bazaru pořídila tuhle černo-zlatou halenku a zlatý náramek. Na vše byla navíc sleva 50%! Když jsem to zjistila, ještě jsem se tam vrátila. A udělala jsem dobře-odnesla jsem si ještě tuhle velkou tašku Pierre Cardin, která je ideální na cestování mezi privátem a domem, kde bydlím s rodiči.


Co Vás v poslední době potěšilo? Čím jste si udělaly/i radost? A zajímalo by mě, co říkáte na trend hair cuffes, které se teď začínají všude objevovat. Abych řekla pravdu, trošku se obávám toho, aby to nebyl takový ten pomíjivý trend, který je pak všude.. Byla by to škoda, protože podle mě vypadá vážně zajímavě.

pátek 24. února 2012

rrrr-andom!

 Nechci to s tou všehochutí nějak přehánět, ale sešlo se mi docela dost fotek, které bych Vám ještě ráda ukázala. Jinak všem přeju krásný víkend a děkuji za reakce na předchozí post o second handech!:-)

Nové prádlo ještě z vánočních slev

Jsem skoro "úchylná" na (svou) bílou techniku (notebook HP, mp4 iRiver, sluchátka Koss, telefon LG)





z mé školní praxe





 Nejlepší rtěnky! Zprava: chanel, Kate pro Rimmel, Catrice, Kate pro Rimmel, Sephora, Miss Sixty

Rozhodně se nepovažuji za nějakého narcise, nicméně tento měsíc (do)padla volba obrázku na prsten trošku sebestředně :DD

 svetr-sh za 10CZK, pásek COTE A COTE sh, kalhoty FF, náušnice z Portugalska, a šaty(tady jako halenka) s perličkami z Rodinky


vintage psaníčko po Babičce

laky na nehty-výhra z giveaway

středa 22. února 2012

Mega článek o second handech!

 

Tady je ten očekávaný článek o second handech, které navštěvuji. Na úvod chci říct jednu věc: Doufám, že po tomto článku, už se mě nikdo nebude ptát, kde nakupuji:D A to hlavně z tohoto důvodu, který bych moc ráda, abyste si vzaly k srdci:
Kabelka Lastero:Pořizovací cena je asi 1000Kč-v sh za 60Kč

Když jdete nakupovat do sekáče, většinou vůbec nezáleží na tom, do jakého jdete, abyste tam ulovili super kousky! Chápu, že to tak vypadá, když napíšu, že jsem byla v sekáči, kde jsem jednou koupila sako od támhletoho návrhře a kabelku z tohohle butiku, ale věřte mi, že jít do "dobrého sekáče" nestačí. Musíte mít také jakýsi "hrabací talent". Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Nespočtukrát jsem vyrazila do sekáče s nějakou kamarádkou/mamkou/tetou/.. nakoupila si tam luxusní oblečení a ony odcházely s jednou ušmudlanou věcí...(a nepište mi, že to bylo pro to, že jsem jim to všechno vzala!:D) Tak to párkrát bylo i když jsem do svého oblíbeného obchodu někoho poslala- přišel s prázdnou a nechápal, jak jsem tam mohla kdy něco objevit... Takže je to jen o tom hledat, hrabat, .. a najít.
Jak vlastně hrabat?
:D vtipná otázka, ale skutečně existuje něco, jako návod, jak najít nejlepší kousky. Sami víte, že oblečení na ramínku vypadá často úplně jinak, než když si ho vezmete na sebe. To znamená, že i kalhoty od Diora mohou ležet v rohu second handu ušmudlané a zmačkané a vy byste si jich normálně nevšimli/štítili se jich vůbec dotknout.. No, u takových věcí ale občas stojí za to ten odpor překonat a podívat se, co zapomenutého v tom rohu leží. Za oplátku Vás pak dost možná zaplaví vlna štěstí:)

Asi všichni víte,že když jdete nakupovat do sekáče, nemůžete tam jít s tím, že "potřebuju tu halenku, co jsem viděla na asosu! Aby měla aspoň stejný vzor..!" apod. Nechodí se tam pro nic konkrétního. Když si tam pro to půjdete, budete s největší pravděpodobností zklamané. Až tedy budete stát před regálem/věšákem/hromadou oblečení vybírejte prostě podle toho, co Vás jenom trochu zaujme-materiál, barva, vzor, střih, ... Naberte si kupu těhlech věcí a až pak se koukněte, co jste vlastně získali. V klidu. A jestli to není Vaše velikost/má dírku/..? Tak co třeba to doma trošku upravit? Za pár korun se to určitě vyplatí! Kalhoty můžete ustřihnout na kraťasy, aplikaci na halence ostříhat a použít na výrobu šperků, u velkého trika můžete ustřihnout rukávy, nebo opásat ho páskem nebo kšandami, .. Existuje nespočet možností, co s takovými věmi udělat. Hrajte si!

Kde nakupuji?
Jsem z Královehradeckého kraje, takže prakticky po všech městech v kraji. Hlavně v Hradci Králové. Tady mám nejoblíbenější Norský sekáč na Benešovce(chodí tam i Teruna), ale nejvíc vždycky pořídím v second handech, které bývají tak 1-2x do měsíce (na Střelnici). I když nejste z HK, sledujte i ve Vašem městě plakáty, které na tyto second handy upozorňují! Jedná se o firmy jako Elegant style, ETCIMEX, Andyho trhy, apod.  Kdo to máte blízko do Nymburka, určitě si udělejte výlet první pondělí v měsíci! Na náměstí se koná výprodej oděvů z Anglie a dámy a pánové-to je RÁJ!:D škoda, že to mám tak daleko:( Podobný second hand by měl být (co mám echo od kamarádky) také v Ústí nad Labem.

Co doporučuji především?
Udělejte si výlet do menších měst ve Vašem okolí!
Já jezdím do Hronova, Jaroměře, Červeného Kostelce, České Skalice, .. To jsou všechno města asi 20 minut od mého bydliště a mají pár tisíc obyvatel.. Jejich hrabáky sice nevyhlížejí nijak úžasně( věšinou jsou bez výlohy, staré obchůdky ještě z dob socialismu), ale věřte že tam se ukrývají největší poklady, protože vesničené bývají ve většině případů v módě neznalí a to nejlepší Vám tam nechají. Jo a podle své zkušenosti-je to taky tím, že ve velkých městech jsou pracovníci second handů, kteří už se přeci jen v těch značkách trochu vyznají, takže když vybalují nové zboží, samozřejmě (a bohužel) si dají ty nejlepší věci stranou.

..a teď odpověď na otázku, která mi často chodí:
Co nejlepšího jsi vyhrabala?
Největší radost mám asi z kabelky Hermés, saka od Karla Lagerfelda, kostýmku Gucci, saka Valentino, sukně Lanvin, úplně nové sukně Cimarron atd..
.. když nakupujete v sekáčích často, tak takové značky jako Esprit, Tommy Hilfiger, Mexx, s´Oliver, GAP, Gant, apod. Vám začnou připadat celkem běžné.
V sekáčích se však nejvíc setkávám se značkami jako HM, Benetton, Vero moda, Betty Berkley, a pak jsou to z většiny různé německé značky..

Tady se nabízí otázka, jestli je vždy všechno oblečení originální?
Odpovím Vám rovnou-není. Tady právě hraje roli materiál, propracování apod. Takže u toho, co kupuji si dávám vždy sakra pozor, jestli to není fake a musím se pochlubit, že už se mi to daří docela rozeznat (ale samozřejmě ne vždy). Není žádným tajemstvím, že Naše babičky a maminky si na obyčejné konfekční oblečení přišívaly cedulky s logy známých návrhářů.. Takže až příště narazíte na trench Burberry a budete skákat radostí, tak se nejdřív podívejte, jestli náhodou nebyl "made in China" a jestli se mu švy nerozjíždějí až za roh obchodu, ...(přesně na takový jsem narazila v jednom sh v Červeném Kostelci), kde jsem pak ale pořídila zmiňovaný dámský kostýmek Gucci a kamarádka dvě pánská saka Dolce a Gabbana(a to už jsou 100% originály).
Tady jeden odkaz pro pražáky:
http://second-hand-textil.cz/cz/?utm_source=Adwords&utm_medium=PPC&utm_campaign=Second_Hand

Pokud máte nějaké dalš dotazy, pište prosím do komentářů!
A teď Vy! Pochlubte se se svými úlovky! A nakupujete v second handech často a rádi? Ostatní určitě ocení další typy na konkrétní obchody ve Vašem městě.. :)

A nakonec, jako bonus, pár nových kousků:
Tommy Hilfiger


Vero moda



 ps: Určitě tady nepíšu, že jsem nějaký velký expert na nakupování v second handech, ale je to můj veliký koníček!.)

Brýle nasadit

Občas mám náladu obléknout se do docela jiného stylu, než je ten můj. S takovým pocitem jsem se probudila zrovna včera. Zajímalo by mě, jestli máte taky chuť občas vyrazit v jiném stylu, než ve kterém Vás znají ostatní?




 ta igelitka je tam fakt supr!:D


Kabát, čepice, kalhoty sh
sako Vero moda sh
Boty Timbelant sh
mikina s kožíškem Limited edition sh
halenka Romwe
nedioptrické brýle Gate
náušnice perly CA
náhrdelník NY
rukavičky Terranova
hodinky Bentime